AZJP - AZ Jan Portaels

Fysische Geneeskunde

De dienst Fysische geneeskunde werd in een nieuw jasje gestoken met een volledig nieuwe oefenzaal uitgerust met uiterst moderne apparatuur. De poliklinische activiteit omvat een raadpleging voor locomotorische aandoeningen met advies naar revalidatie toe, evenals EMG en manuele geneeskunde.  De ambulante kinesitherapie bestaat onder andere uit revalidatie door beweging, cardiale revalidatie, rugschool, massage en de klassieke elektrotherapie en fysiotherapie.

Artsen

Consultaties

Voor een consultatie kan u contact opnemen met de afsprakendienst van de dienst Consultaties
elke werkdag tussen 8:00 en 19:00
T 02 257 51 73

Fysische Geneeskunde secretariaat | T 02 257 56 60

Locatie:
Site Gendarmeriestraat, vierde verdieping.


Maak een online afspraak

Sportgeneeskunde

Het Sportmedisch Keuringscentrum van het AZ Jan Portaels heeft als voornaamste doel het ondersteunen van iedereen die met sport te maken heeft. Dit impliceert dat naast sportfederaties ook recreatieve sporters en sportclubs bij ons terechtkunnen. Keuringsattesten voor de verschillende sportfederaties worden via deze dienst afgeleverd. Dit is mogelijk omdat onze artsen door de overheid erkende keuringsartsen zijn. 

Een sportmedische keuring bestaat uit het afnemen van een sportmedische anamnese, een klinisch onderzoek en al dan niet een inspanningsproef. Het klinisch onderzoek bestaat onder andere uit een onderzoek van het cardiovasculair systeem, het musculoskeletaal systeem en een antropometrisch onderzoek met bepaling van de huidplooidikten. In ons centrum kan een fietstest, looptest, kajaktest of roeitest uitgevoerd worden. Door het afnemen van een maximale inspanningstest kan de keuring ook gecombineerd worden met het bepalen van trainingszones en het afleveren van trainingsadvies. We meten daarom ook het lactaat en de VO2max.

Artsen

  • Dr. Daniël Baesberg, keuringsarts
  • Dr. Nathalie Tielliu, keuringsarts
  • Dr. Jacques Han, cardioloog

Consultaties

De consultaties vinden plaats op woensdag van 15u00 tot 19u00 en op vrijdag van 10u00 tot 12u00.
Een ander moment kan afgesproken worden

Voor een consultatie kan u ons bereiken op het nummer 02 257 55 00.

Voor meer informatie: http://www.sportmedischekeuringvilvoorde.be/ 

Contact:
Geert Van Beeck
T 02 257 55 00
E-mail: sportgeneeskunde@azjanportaels.be


Patiëntenbrochures

Klik hier om onze patiëntenbrochures te raadplegen.

In de kijker