Stagevoorbereiding

  • Je neemt ongeveer 1 week voor begin van de stage, contact op met de stage afdeling om je stage aan te kondigen.
  • Je maakt de nodige afspraken omtrent je eerste stagedag.
  • Je bereidt je voor en download de nodige documenten.
    • Zorgafdeling: hygiënische maatregelen en checklist zorgafdeling
    • Niet-zorgafdeling: checklist niet-zorgafdeling
  • Op de checklist staat vermeld welke stappen je verder dient te zetten. Hier vind je alvast de afdelingsbrochures. Vind je deze niet meteen terug dan neem je best contact op met de afdeling.

Stagebegeleiding

Het AZ Jan Portaels investeert jaar na jaar in de opleiding van onze interne stagementoren. Om hun kennis optimaal te laten samenvallen met jouw behoeften is het belangrijk dat je jouw persoonlijke leerbehoeften en doelstellingen kenbaar maakt. Het kan zijn dat je geconfronteerd wordt met complexe en emotionele situaties, waar je het zelf moeilijk mee hebt. Als je behoefte hebt om hier met iemand over te praten, kun je steeds terecht bij je stagementor. Aarzel niet om vragen te stellen, knelpunten te bespreken. Wij engageren ons om je zo goed als mogelijk te begeleiden…. Want misschien word jij ooit onze collega!

Stagekledij

  • Indien je je persoonlijke stagekledij draagt, dan is deze vlekkeloos en wordt liefst apart gewassen op 60°. Je draagt de stagekledij uitsluitend binnen het ziekenhuis.
  • Heb je geen persoonlijke stagekledij doch dien je wel arbeidskledij te dragen, dan geef je de noden aan tijdens het contactmoment met de afdeling waar je stage loopt.
    • Let op! Het ziekenhuis kan niet voor iedereen arbeidskledij voorzien. Enkel laatstejaars verpleegkunde en studenten postgraduaat kunnen arbeidskledij van het ziekenhuis krijgen. 
  • Hoofddoeken (deze bedekken enkel het haar), kan je vinden aan het onthaal. Ook de gebruikte hoofddoeken mag je hier deponeren.
  • Het arbeidsschoeisel voldoet aan volgende voorwaarden: een gesloten schoen die is voorzien van een geluidloze antislipzool, een goede ronding bovenaan de voet en een steun achter de hiel. Het schoeisel is soepel en afwasbaar.

Studentenbadge

  • Niet alle stagiairs worden voorzien van een persoonlijke badge, op naam. Enkel laatstejaarsstudenten verpleegkunde en studenten postgraduaat krijgen een badge met hun naam.
  • Andere stagiairs krijgen een badge met de vermelding “student” + nummer. Iedereen op de werkvloer is ten allen tijde identificeerbaar aan de hand van een badge met vermelding van “student “+ jouw nummer.
  • Studenten betalen een waarborg van €10 in cash geld voor de numerieke badge. Deze waarborg krijgen ze terug op de laatste dag van de stage, bij het afgeven van de badge.

 

Faciliteiten voor studenten - maaltijden

  • De cafétaria bevindt zich op 0 (nul) B. Hier kan je een warme maaltijd nuttigen aan het personeelstarief van 3.10 euro inclusief drankje. Desgewenst kan je hier ook een broodje kopen met een slaatje en een drankje voor dezelfde prijs.
    • Kan je de afdeling niet tijdig verlaten om een warme maaltijd te nuttigen in de cafétaria? Je kan telefonisch vragen om een maaltijd opzij te zetten.
       
    • Heb je nachtdienst, dan kan je een aan de leidinggevende van de afdeling waar je stage loopt, een maaltijd aanvragen. Je zal dan, zoals onze vaste nachtverpleegkundigen, een broodmaaltijd ontvangen op de afdeling.
  • In de inkomhal van het ziekenhuis is er ook een onbemande winkel “Market 24/07”. In deze automaten kan je een ruim aanbod aan verse en gezonde dranken, snacks, koude en warme maaltijden vinden.

Kleedkamers

De kleedkamers voor de studenten bevinden zich op 1K. Studenten kunnen de kleedkamers betreden met hun badge. De lockers hebben een automatisch codeslot. De gebruiksaanwijzing hangt uit in de kleedkamer. Opgelet, 16u na het instellen van een code en het op slot doen van de locker gaat deze automatisch open. Op deze manier willen we iedereen de kans geven om gebruik te maken van een locker.

Het arbeidsregelement en deontologische code

Het arbeidsregelement

Afspraken omtrent oa. roken, gsm gebruik,... . Het arbeidsreglement is raadpleegbaar via het intranet en ligt eveneens ter inzage op de personeelsdienst.

Deontologische code

De studenten zullen het beroepsgeheim en de discretieplicht tijdens de contacten met de patiënten, de familie en de bezoekers in acht nemen. Zij mogen volstrekt niets bekend maken van wat zij vernemen over de patiënten, de behandeling of de identiteit van de patiënten, ook niet na het beëindigen van het contract. Hij/zij mag geen medische en persoonlijke gegevens raadplegen behalve deze van de patiënten die hem/haar zijn toevertrouwd. Ernstige tekortkomingen ten aanzien van het beroepsgeheim kunnen het einde van de stage betekenen.

Los van de afdeling waar je stage loopt of het doel van jouw stage, vragen wij ten allen tijde om het volgende te respecteren:

  • Verzorgd voorkomen
  • Respecteren van de geldende hygiënische voorschriften (handhygiëne, dagen van een mondmasker, ...)
  • Respectvolle omgang met de mensen (zorgklanten, medewerkers, ...) rondom jou

Onvoorziene afwezigheid en ziekte

Verwittig, buiten de school ook steeds de afdeling waar je stage loopt. Vermeld tevens hoe lang je denkt afwezig te zijn.

Arbeidsongeval of prikaccident

Indien je een ongeval hebt (alle soorten ongevallen) tijdens de stage of bij de verplaatsing van en naar het ziekenhuis moet je zo snel mogelijk aangifte doen bij de school en de nodige documenten laten invullen.

Bij een prikongeval stuurt de hoofdverpleegkundige je naar de dienst spoed samen met je daarvoor voorziene documenten (die je vanuit de school krijgt). Ook hier doe je aangifte bij de school.

Vakantiewerk doen of solliciteren?

Je wil graag vakantiewerk doen of solliciteren? Maak gebruik van je stage om je te informeren naar onze vacatures, loons- en personeelsvoordelen. Stel dit bespreekbaar met jouw stagementor en/of leidinggevende van de afdeling of maak een afspraak bij onze interne recruiter. Je kan deze informatie ook achterlaten in de Google Forms die je op het einde van je stage ontvangt via mail.